Kemisk peeling

Medicinsk hudvård är ett vedertaget begrepp för mycket aktiva, effektiva och djupverkande behandlingar och hemvårdsprodukter som ger kraftfulla resultat. I våra medicinska behandlingar jobbar vi med ENEOMEY och Dermaceutic. Utifrån ditt hudtillstånd rekommenderar vi och skräddarsyr de bästa behandlingarna och hemvårdsprodukterna för just din huds behov. Med kemiska peeler och medicinska hudvårdsprodukter för hemmabruk kan vi på ett effektivt sätt behandla acne/fet/oren hud, vidgade porer och acneärr. Tack vare syrornas peelande effekt uppnås också en hudföryngring. Fasthet, textur och elasticitet i huden förbättras, såväl som att rynkor och linjer minskar och pigmenteringar utjämnas.

 

För att uppnå absolut bäst resultat är det viktigt att vi lägger upp en behandlingsplan och att du följer terapeutens råd om rutiner för användande av medicinska hemvårdsprodukter. Det är viktigt att förbereda huden med rätt produkter innan behandlingarna, och för att bibehålla resultatet av peelerna är det minst lika viktigt att fortsätta underhålla huden hemma, i annat fall kommer ett fullgott resultat inte att uppnås. Rekommenderad behandlingskur 3-5 behandlingar med ca två veckors intervall.

 

 

Alfabeta complex - 1500kr / behandling

En kemisk peeling från mene&moyl med 40% glykolsyra och 10% salicylsyra. Passar för en acnebenägen hud och för seborroisk hud. Kan utföras på ansiktet och kroppen. Salicylsyran löser upp tilltäppta porer och peelen verkar även anti-inflammatoriskt. Bör göras i en kur om minst 4st behandlingar och med rekommenderade hemvårdsprodukter.

 

Milkpeel - 1195kr/behandling

Vi arbetar med Dermaceutic peel med en sammansättning av olika typer av syror så som glykolsyra, mjölksyra och salicylsyra. Denna peel verkar kraftigt hudföryngrande ger jämnare hudstruktur, bleker ärr och verkar pigmentutjämnande samt ökar kollagenet, ger fastare, spänstigare hud och reducerar linjer och rynkor. Peelen fungerar även mycket bra att behandla hals, dekolletage och handryggar. Behandlingen kan göras som enstaka behandling eller ett par upprepade med ca två veckors intervall.

 

Mela Peel - 2950kr / behandling

Dermaceutic Mela Peel är en unik behandling som passar vid ojämnt pigmenterad hud, pigmentfläckar, och sk postinflammatorisk pigmentering samt vid melasma. Mela peel innehåller aktiva ingredienser såsom azelainsyra, salicylsyra, mjölksyra, phyticsyra, retinol och arbutin. Detta är en kemisk peeling med bevisad effekt på alla typer av pigmenteringar. Mela Peel är långtidsverkande, en peel som bleker och jämnar ut pigmentfläckar samt hämmar produktionen av melanin för att minska uppkomst av nya fläckar. Du kan alltså med fördel göra denna behandling innan solsäsong för att förebygga och minska risken att fläckar uppstår.

Beroende på hur pigmentfläckarna ser ut och hur länge de suttit rekommenderar vi 1-4 behandlingar i kur med ca 4 veckors intervall mellan behandlingstillfällena. I behandlingspriset ingår Mela cream, efterbehandlingscreme, värde 1195kr, en creme som du skall använda upp till en månad efter behandlingen som jobbar blekande på befintliga fläckar och även förebygger uppkomst av nya fläckar. Vi rekommenderar även att du efter behandlingen ENDAST använder K-Ceutic cream, morgon och kväll i minst 3 dagar. K-Ceutic cream är en läkande och lugnandende dagcreme med K-vitamin som dämpar rodnad och reparerar. K-ceutic har spf 50 som du bör använda efter kemisk peeling för att motverka uppkomst av nya fläckar. När du gör en kemisk peeling behandling skall du endast använda av oss föreskrivna efterbehandlingscremer. Behandlingspris för behandling nr 2-4 i en kur, är 2000kr/beh och inkluderar ej Mela Cream.

 

Mela Peel Forte - 3350kr / behandling

Som namnet antyder är detta en ännu mer kraftfull och djupare peel. Du kommer oftast att flagna efter denna behandling. Mela Peel Forte lämpar sig bäst för riktigt envis och djupare liggande pigmentering. Den kan utföras 1-2 gånger med ca 1 månads mellanrum. Även här får du med en Mela cream, värde 1195kr, som du skall använda hemma för att fortsätta behandlingen. Efter behandlingen skall du ENDAST använda K-Ceutic cream, morgon och kväll i minst 3 dagar. K-Ceutic cream är en läkande och lugnandende creme med K-vitamin som dämpar rodnad och reparerar. K-ceutic har spf 50 som du bör använda efter kemisk peeling för att motverka uppkomst av nya fläckar. När du gör en kemisk peeling behandling skall du endast använda av oss föreskrivna efterbehandlingscremer. Behandlingspris för behandling nr 2-3 i en kur, är 2200kr/beh och inkluderar ej Mela Cream.

 

Cosmopeel - 2950kr / behandling

Vi jobbar med TCA peeling, (Triklorättiksyra), från Dermaceutic i olika styrkor, vilken väljs och bedöms utifrån hudtyp och hudtillstånd av terapeuten. TCA är en mycket kraftfull behandling, som kräver mer läkningstid. Den lämpar sig vid kraftigt åldrad hud och/eller mycket solskadad, samt för att behandla acneärr i hudstrukturen. Direkt efter behandlingen uppstår kraftig rodnad, hudtonen övergår de närmsta dagarna till en brunröd ton, huden känns stram och torr och kraftig flagning kommer att uppstå inom en vecka efter behandlingen. I behandlingspriset ingår en efterbehandlande hemmaprodukt, K-Ceutic, värde 595kr, en mycket läkande och reparerande creme med spf 50 att använda morgon och kväll i minst 3 dagar, därefter dagtid. Det är extremt viktigt att du använder solskydd samt undviker solning kommande månader efter behandlingen. Beroende på vad "problemet" är och vilket resultat du vill uppnå, krävs 1-4 behandlingar i kur med en månads intervall. Behanlingen kan med fördel alterneras med microneedling för behandling av tex acneärr, djupare rynkor, solskadat dekolletage osv. Fråga oss gärna om pris på kombinationskur.

Pris för uppföljande behandling, nr 2-4 i en kur, 2000kr/beh och inkluderar ej K-Ceutic Cream.

 

Vid samtliga behandlingar med kemiska peeler gäller totalt solskydd före, under och upp till en månad efter avslutad kurbehandling med minst spf 30.

 

pH formula Skin Resurfacing 

pH formula är ett effektivt behandlingssystem som jobbar både utifrån och inifrån för att förbättra många besvärliga och svårbehandlade hudtillstånd. Behandlingen är baserad på pensling med en kombination av olika syror för att behandla olika hudtillstånd som acne, rosacea, ojämn pigmentering samt åldrande hud. Syrorna ger en kontrollerad ”skin resurfacing” och sätter igång cellförnyelsen vilket resulterar i en förbättrad hud.

 

pHformula behandlingarna kan med fördel göras i kur om 4-6 behandlingr, men går även att göra som enstaka behandlingar. Behandlingarna anpassas efter din hudtyp.

 

A.C.N.E  Resurfacing-behandling, 30-40min, 850kr

För acne/fet hud, förstorade porer eller ojämn hudstruktur. Behandlingen minskar effektivt inflammationer, balanserar talgproduktionen och främjar de
naturliga funktionerna i huden.

 

C.R. 1 complex Resurfacing-behandling, 30-40min, 850kr

För känlig hud, kronisk rodnad, Rosasea, blossig, eksem och perioral dermatit. Behandlingen har en lugnande, läkande och återuppbyggande effekt på obalanserad hud.
 

A.G.E.  Resurfacing-behandling, 30-40min, 850kr

För  åldrande hud. Behandlar effektivt solskador, linjer och rynkor, ojämn hudton, matt och oelastisk hud.
 

M.E.L.A.  Resurfacing-behandling, 30-40min, 850kr

För en hyperpigmenterad hud, melasma, UV-relaterad hyperpigmentering,
postinflammatorisk  hyperpigmentering och en allmänt
ojämn hudton.