Massage

Vi utför klassisk massage som mjukar upp spända muskler, verkar avstressande och lugnar dina sinnen. 

 

Klassisk Massage 30/45/60 min 460/570/695 kr

 

Behandlande Massage 30/45/60 min 580/650/695 kr

Många besvär i leder och muskler orsakas av strama och spända muskler. Därför fokuserar vi på att du ska bli av med dina specifika problem eller skador, även på lång sikt. Genom analyser och tester kommer vi fram till hur just din behandling ska läggas upp för att ge maximal effekt. Behandlingen inriktar sig både på mjukdelar, leder och nervsystem som alla är viktiga komponenter vid dysfunktioner i rörelseapparaten.

 

Under behandlingen jobbar vi direkt på de muskler som är spända och hårda. Vi masserar och töjer ut musklerna med en speciell teknik.

Förutom massage och muskeltöjningar kan även triggerpunkter ingå i behandlingen, då triggerpunkter är en av de vanligaste orsakerna till smärta i muskler och leder. Med tryck, massage och muskeltöjningar kan dessa punkter upphöra med sin smärtprojicering.

 

Behandlingen löser bland annat upp muskelspänningar, förbättrar muskelfunktion och muskelstyrka samt ökar rörlighet i lederna och töjer ut bindväv. Detta kompletteras med relevanta tips, hemövningar och stretcher för att ge bästa effekt. Efter behandlingen kommer du känna dig rörligare och mer avslappnad. Tillsammans bidrar detta till att helt ta bort eller lindra dina besvär. Det är även en utmärkt behandling för dig som vill förebygga allvarligare problem.

 

 

Triggerpunktsbehandling 30/45/60 min 520/590/695 kr

Triggerpunkter är områden i muskler där muskelfibrer har "klibbat ihop sig" till spända muskelstråk med försämrad blodcirkulation. Triggerpunkterna kan ge stora besvär, smärtor och "strålningar" både i enskilda muskler och i andra delar av kroppen. De kan till exempel ligga bakom spänningshuvudvärk, Tinnitus, Falsk Ischias, kraftiga rörelsebegränsningar och ländryggssmärta. Latenta triggerpunkter kan ge smärta lokalt eller till andra delar av kroppen när man trycker på dem eller aktiverar muskeln, medan aktiva triggerpunkter spontant refererar smärta till andra områden i kroppen. Du kan med andra ord ha gått länge med besvär från en punkt som sitter någon helt annanstans och som du kanske inte ens känner av!

 

En vanlig teknik vid behandling av triggerpunkter är muskelpressur. Andra tekniker som används är stretching enligt PNF (proprioceptiv neuromuskulär fascilitering), INF (inhiberande neuromuskulär fascilitering) och PIR (postisometrisk relaxationsteknik), massage samt s.k. ”dry needeling”. Indirekt, och i vissa fall direkt, kan triggerpunkter påverkas via de naprapatiska teknikerna manipulation, mobilisering och nervmobilisering beroende på orsaken till uppkomsten av triggerpunkterna.

 

 

Kiroterapibehandling 30/45/60 min 580/675/750 kr

Kiropraktik är både ett yrke och en behandlingsform som bygger på unika principer relaterade till funktion, hälsa och välmående.

 

Ordet kiropraktik kommer från grekiskan och betyder ”att behandla med händerna” Världen över finns det miljontals människor som lider av smärta och sjukdom hjälpta av kiropraktisk behandling. Kiropraktik omfattar diagnostik, behandling, rehabilitering och förebyggande åtgärder av funktionella besvär från leder, ligament, muskler, senor och deras relation till nervsystemet.

 

Genomfattande undersökningar ligger som grund för behandling. Utöver ortopediska och neurologiska undersökningar består den kliniska kiropraktiska undersökningen av palpationstekniker (känna för hand) där ändrade rörelsemönster, spänningar och svullnader i kroppen kartläggs.

Vid palpation undersöks hur leder och muskler arbetar. En genomgång av arbetssituation, fritidsaktiviteter och den generella fysiska aktivitetsnivån är ofta nödvändig för att Kiroterapeut ska kunna ge bästa vägledning till patienten.

 

Olika manipulationstekniker är en vanlig del i den kiropraktiska behandlingen, där den mest centrala manipulationsbehandlingen är justering av ryggraden för att återupprätta ledernas normala funktion och rörelseomfång. Oftast sker det genom snabba exakta handgrepp där ledytorna separeras, vanligtvis hörs då ett klickljud när gas frigörs och tryckutjämning sker. Andra tekniker som används är kiropraktiska mjukdelstekniker för att påverka spänningstillståndet i muskulaturen, t.ex. triggerpunktsbehandling, som ibland används i kombination med passiv töjning. Väsentligt för behandlingen är också att Kiroterapeut ger information och råd till patienten. En Kiroterapeut arbetar framför allt med sina händer och kombinerar olika behandlingstekniker som landspecifik manipulation och mobilisering med olika former av massage och töjningar.

 

Gravidmassage 30/45/60 min 490/590/695 kr

Gravidmassage kan utföras från vecka 14 och ända fram till förlossningen. Däremot rekommenderar vi att man alltid hör med sin barnmorska innan man gör en bokning.

 

Informera gärna i samband med bokningen vilken vecka du är i när du ska komma på din inbokade tid.

 

Välj mellan:

- En ”energistol” där du får en sittande massage.

- Massagebänk om du har möjlighet att ligga på sidan.

- Massage på graviddyna där du ligger på mage.

 

Skriv gärna en notering i samband med bokningen vilket av ovanstående du föredrar.

 

Det finns studier som påvisar nyttan av massage under graviditeten.

Exempel på positiva effekter är minskad oro, bättre humör, bättre sömn och mindre ryggvärk. Vidare kunde man konstatera färre komplikationer under födseln och färre prenatala födslar.

 

 

Hot-Stone Massage 50/60 min 750/895 kr

Hot-Stone massage bygger på orientalisk filosofi och går tillbaka mer än 3000 år sedan då denna massagemetod användes i det antika Kina och Indien. Metoden härstammar från den kinesiska medicinen och den japanska massagen. Hot-Stone Massage är en väldigt behaglig massagemetod som ger en känsla av totalt kroppsligt välbefinnande. Man arbetar med kroppens energibanor och meridianer för att lösa upp blockeringar och skapa balans i kroppen. Det är en massagebehandling med varma, lena lavastenar tillsammans med väldoftande aroma-oljor.

 

En Hot-Stone massage med varma stenar är en mjuk och varm upplevelse som passar dig om du upplever vanlig massage som lite "hårdhänt". Den här typen av massage är mycket annorlunda och den fokuserar på de energier som naturligt flödar genom din kropp. Stenarna som används värms upp i vattenbad och placeras noggrant ut på viktiga punkter på din kropp. Du ligger skönt och behagligt medan massören arbetar med stenarna för att göra din kropp mjuk och avslappnad. Det är en skön behandlingsmetod där de varma stenarna läggs ut över din kropp samtidigt som du masseras med de varma lavastenarna.

 

‍Massagen ökar blod- och lymfcirkulationen, stimulerar cellförnyelsen och lindrar muskelvärk. Den har en lugnande och stressreducerande effekt samtidigt som den ger ny kraft och energi. Behandlingen hjälper till att rensa ut slaggprodukter och lämpar sig bra för dig som vill varva ner, minska stressen och återhämta dig. Du väljer själv mellan mjuk och hård massage med stenarna. Behandlingen passar alla som tycker om värme, att få varm massage. Syretillförseln till musklerna ökar och den ökade blodcirkulationen hjälper också till att transportera bort toxiner (gifter) och avfallsprodukter från musklerna. När de ytliga musklerna slappnar av (med hjälp av värmen) kan man lättare massera de djupliggande musklerna med hjälp av de varma stenarna.

 

Hot-Stone massage är bra för dig som:

 

Har besvär med kramper, muskelspänningar eller knutor

Behöver varva ner/är stressad

Har mycket celluliter

Har dålig blodcirkulation

Vill ge Dig själv en total avslappning

 

Hot-Stone massage är inte lämpad för dig som:

 

Är gravid

Har hjärtproblem

Har svårinställd diabetes

 

Akupressur 30/45/60 min 590/695/750 kr

Akupressur är en form av massage som är lika modern som den är uråldrig. Namnet kommer från latinets ”acus”, som betyder nål, och engelskans ”pressure”, som betyder tryck, och behandlingen hänger i det stora hela väldigt nära ihop med akupunktur. Namnet är egentligen fel eftersom inga nålar används – akupressur är istället i stort sett akupunktur men med tryck istället för riktiga nålar. Genom att trycka på olika delar av kroppen anser utövarna att man kan bota eller behandla olika sjukdomar eller problem. Exakt vad akupressuren kan användas till är alla inte helt överens om, och medan en del säger att massagen kan bota olika sjukdomar använder många den som vilken massage som helst – för att lugna ned.

 

Akupressurens historia

Akupressurens historia hänger väldigt nära ihop med akupunkturen, som uppfanns i Kina för över 5000 år sedan. Här spreds idén av att den ytliga kroppen hade meridianmönster, som hängde ihop med olika fysiska problem, sjukdomar, och inre organ. Vissa områden på exempelvis ryggen ansågs hänga ihop med organ som hjärtat, levern, eller lungorna, och genom att trycka på eller placera nålar på rätt ställe i ryggen tänkte man att man kunde släppa på trycket i de inre organen och på det viset bota sjukdomar.

 

Hur fungerar akupressur i Sverige?

I Sverige fokuserar terapeuten mer eller mindre specifikt på olika punkter som finns på kroppen. Akupressur kan exempelvis fokusera länge på att trycka på en väldigt specifik punkt i nacken, handen, foten, ben, armar, bröstkorg, axlar m.m. Att trycka på de specifika punkterna kan ge hjälp och lindring vid exempelvis:

 

Allergi, astma och andningsproblem

Eksem, klåda och hudproblem

Huvudvärk, migrän och nackproblem

Tinnitus, trötthet och yrsel

Ögon, öron och halsproblem

Muskelvärk, ryggsmärtor och ledproblem

Olika tillstånd med smärta

Beroendeproblem t.ex. med socker, mat, kaffe och tobak Ätstörningar, stress, oro och nedstämdhet.

 

 

Taktil Massage 30/45/60 min 520/630/695 kr

Taktil massage är en mjuk, omslutande beröring av huden som sker med respekt, omtanke och lyhördhet för individens integritet och behov.

 

Massagen aktiverar det parasympatiska nervsystemet som gör att vi mår

bra, blir lugna och avstressade. Smärttoleransen ökar och smärtan

lindras, blodtrycket sänks och matsmältningen ökar. Idag är vi ofta

stressade och fulla av adrenalin. Taktil massage sänker adrenalinet och

du hittar en balans i kroppen som gör att du mår bra. Kroppen får vila

och återhämta sig. Detta är livsviktigt för att du inte ska bli

överansträngd och utbränd. Metoden är mycket efterfrågad inom hälsa,

vård och omsorg.

 

Hur går massagen till?

Alla behandlingar börjar med ett samtal för att massagen ska bli

anpassad efter just dina behov och önskemål. Du ligger varmt inbäddad på

en massagebänk. Endast den del av kroppen som masseras är framme.

Massagen är mjuk men ändå kraftfull och följer ett bestämt mönster, där

man följer hudens struktur. Den går inte djupare ner i musklerna men

ökar blodflödet och löser därmed också upp lindriga muskelspänningar i

kroppen. Efter massagen ska du ta det lugnt och försöka bevara värmen i

kroppen. Ingen träning eller kroppslig ansträngning bör ske samma dag.

 

‍Exempel på effekter

Man blir lugn och avslappad

Bättre sömn

Förbättrad mag- och tarmfunktion

Sänkt blodtryck

Mindre stress

Lindring av smärta och ökat immunförsvar

Stärkt kroppsuppfattning

Ökad självkänsla

Bättre koncentration och inlärningsförmåga

Större förmåga till kommunikation

Dämpad ångest

Den är också lämplig för dig som har:

Reumatism

Fibromyalgi

Diabetes

Ätstörningar

Haft stroke

Opererats för bröstcancer

 

Taktil massage är mycket välgörande för äldre och för dementa personer

 

För gravida (efter graviditetsvecka 13) är massagen lämplig som en

förberedelse inför födseln och tiden efteråt. Den ger dig avslappning,

återhämtning och nya krafter. Massagen anpassas och du kan ligga på

sidan eller ha en gravidkudde som stöd.

 

 

Käkledsbehandling 30/45/60 min 490/590/650 kr

Käkleden är kroppens kanske allra viktigaste led. Till exempel har en stor andel människor med rygg- och nackproblem, stressproblem eller huvudvärk även spänningar eller dysfunktioner i käkleden. Käkleden är även inblandad i många andra störningar i kroppen. Dagens höga tempo med mycket stress innebär också att många bokstavligen biter ihop och skapar ännu mer spänningar i käkledens muskler och till exempel nackmusklerna.

 

Käkledsbehandling går ut på att släppa på spänningarna kring käkleden, huvudet och nacken och att även få en avslappnande positiv effekt i resten av kroppen, då käkleden har en mycket stark koppling till nervsystemet. En effektiv käkledsbehandling brukar till exempel kunna öka rörligheten i alla andra kroppens leder också.