Kemisk peeling

Medicinsk hudvård är ett vedertaget begrepp för mycket aktiva, effektiva och djupverkande behandlingar och hemvårdsprodukter som ger kraftfulla resultat. I våra medicinska behandlingar jobbar vi med ENEOMEY och Dermaceutic. Utifrån ditt hudtillstånd rekommenderar vi och skräddarsyr de bästa behandlingarna och hemvårdsprodukterna för just din huds behov. Med kemiska peeler och medicinska hudvårdsprodukter för hemmabruk kan vi på ett effektivt sätt behandla acne/fet/oren hud, vidgade porer och acneärr. Tack vare syrornas peelande effekt uppnås också en hudföryngring. Fasthet, textur och elasticitet i huden förbättras, såväl som att rynkor och linjer minskar och pigmenteringar utjämnas.

 

För att uppnå absolut bäst resultat är det viktigt att vi lägger upp en behandlingsplan och att du följer terapeutens råd om rutiner för användande av medicinska hemvårdsprodukter. Det är viktigt att förbereda huden med rätt produkter innan behandlingarna, och för att bibehålla resultatet av peelerna är det minst lika viktigt att fortsätta underhålla huden hemma, i annat fall kommer ett fullgott resultat inte att uppnås. Rekommenderad behandlingskur 3-5 behandlingar med ca två veckors intervall.

 

Maskpeel - 995kr / behandling

Vi jobbar med glykolsyra peeler från Mene&Moy, Dr´s Program och Dermaceutic, i olika styrkor, vilken väljs och bedöms utifrån hudtyp och hudtillstånd av terapeuten. Passar för behandling av fet hud med vidgade porer, acne, och acneärr. Peelen kan även göras på rygg och bröst, pris lämnas vid konsultation. Behandlingen verkar djuprengörande och ger en intensiv uppfräschning av din hud samt ger en jämnare hudstruktur. Bäst resultat uppnås med en serie behandlingar (ca 3-5), med ca två veckors intervall.

 

Alfabeta complex - 1500kr / behandling

En kemisk peeling från mene&moyl med 40% glykolsyra och 10% salicylsyra. Passar för en acnebenägen hud och för seborroisk hud. Kan utföras på ansiktet och kroppen. Salicylsyran löser upp tilltäppta porer och peelen verkar även anti-inflammatoriskt. Bör göras i en kur om minst 4st behandlingar och med rekommenderade hemvårdsprodukter.

 

Milkpeel - 1195kr/behandling

Vi arbetar med Dermaceutic peel med en sammansättning av olika typer av syror så som glykolsyra, mjölksyra och salicylsyra. Denna peel verkar kraftigt hudföryngrande ger jämnare hudstruktur, bleker ärr och verkar pigmentutjämnande samt ökar kollagenet, ger fastare, spänstigare hud och reducerar linjer och rynkor. Peelen fungerar även mycket bra att behandla hals, dekolletage och handryggar. Behandlingen kan göras som enstaka behandling eller ett par upprepade med ca två veckors intervall.

 

Mela Peel - 2950kr / behandling

Dermaceutic Mela Peel är en unik behandling som passar vid ojämnt pigmenterad hud, pigmentfläckar, och sk ostinflammatorisk pigmentering samt vid melasma. Mela peel innehåller aktiva ingredienser såsom azelainsyra, salicylsyra, mjölksyra, phyticsyra, retinol och arbutin. Detta är en kemisk peeling med bevisad effekt på alla typer av pigmenteringar. Mela Peel är långtidsverkande, en peel som bleker och jämnar ut pigmentfläckar samt hämmar produktionen av melanin för att minska uppkomst av nya fläckar. Du kan alltså med fördel göra denna behandling innan solsäsong för att förebygga och minska risken att fläckar uppstår.

Beroende på hur pigmentfläckarna ser ut och hur länge de suttit rekommenderar vi 1-4 behandlingar i kur med ca 4 veckors intervall mellan behandlingstillfällena. I startpriset ingår Mela cream, efterbehandlingscreme (1045kr), en creme som du skall använda upp till en månad efter behandlingen som bleker befintliga fläckar och förebygger uppkomst av nya fläckar. Samt K-ceutic cream som är en vårdande dagcreme med K-vitamin som dämpar rodnad, läker och reparerar. När du gör en kemisk peeling behandling skall du endast använda av oss föreskrivna efterbehandlingscremer.

 

Cosmopeel - 2950kr / behandling

Vi jobbar med TCA peeling, (Triklorättiksyra), från Dermaceutic i olika styrkor, vilken väljs och bedöms utifrån hudtyp och hudtillstånd av terapeuten. TCA är en mycket kraftfull behandling, som kräver mer läkningstid. Den lämpar sig vid kraftigt åldrad hud och/eller mycket solskadad, samt för att behandla acneärr i hudstrukturen. Direkt efter behandlingen uppstår kraftig rodnad, hudtonen övergår de närmsta dagarna till en brunröd ton, huden känns stram och torr och kraftig flagning kommer att uppstå inom en vecka efter behandlingen. I behandlingspriset ingår en efterbehandlande hemmaprodukt, K-Ceutic, värde 595kr, en mycket läkande och reparerande creme med spf 50 att använda dagtid. Det är extremt viktigt att du använder solskydd samt undviker solning kommande månader efter behandlingen. Oftast räcker det med en enstaka behandling med TCA, men behandlingen kan upprepas efter ca 1 månad om det skulle behövas. Pris för uppföljande behandling efter 1 månad: 2000kr, (produkter ingår ej).

 

Vid samtliga behandlingar med kemiska peeler gäller totalt solskydd före, under och upp till en månad efter avslutad kurbehandling med minst spf 30.

 

PTR kemiska peels

Brightening AHA Peel - 30min, 795kr

En unik blandning av glykolsyra kombinerat med C vitamin och botaniska ingredienser ger en uppljusande och utjämnande effekt. Glykolsyra exfolierar effektivt samtidigt som lakrits, mullbär och mjölon tillsammans med azelainsyra bleker redan befintlig pigmentering och hämmar melaninproduktionen för en jämnare hudton, minskar solskador, fina linjer och rynkor.

 

Glycolic Acid Peel - 30min, 795kr

Glykolsyran utvinns från sockerrör och med den minsta molekylstorleken bland syror tränger den djupare ner i huden. Peelingen löser upp bindningarna mellan de översta cellerna i epidermis, verkar exfolierande och cellförnyande, gör att en ny frisk och fräsch hud kommer fram. Lämpar sig bäst för en grovporig/fet/acnehud.

 

Power C Peel - 30min, 795kr

Denna behandling innefattar en potent blandning av syror och C vitamin. Då glykolsyran och mjölksyran exfolierar, underlättar det för huden att ta emot C-vitaminet. Detta hjälper hudens återhämtning och cirkulation samtidigt som den skyddar från miljöskador och hjälper hudens immunförsvar. Ger huden ny energi och fantastisk lyster.

 

Lactic Acid Peel - 30min, 795kr

Mjölksyra skiljer sig från andra AHA syror beroende på sin intensivt återfuktande förmåga. Den arbetar i huvudsak på cellavfällning men även på cellförnyelse. Detta ger en förnyad och väl fuktad hud.