Plasmapen

Plasma är enligt fysiken det fjärde aggressionstillståndet av materia efter fast, flytande och gas. Plasma är egentligen joniserad gas eller en gas som har laddats elektriskt med fria rörliga positiva och negativa elektroner. Plasma uppstår när gas upphettas till tillräcklig nivå där negativt laddade elektroner separeras från atomkärnorna. När plasmans molekyler, joner och atomer slås samman och interagerar med fast yta (t.ex. huden) visas plasman som en gniststråle även kallat plasmablixt.

Plasmaljusets gniststråle ger upphov till att vätska i huden förångas och skapar på så sätt en kontraktion av huden och ”krymper” överflödig hud. Den stimulerar samtidigt hudens förnyelse av fibroblastceller som är en viktig del i hudens självläkning och nybildning av kollagen i huden. Det är en icke-kirurgisk, icke-invasiv behandling som ger djupgående vävnadsuppstramning, krymper överskottshud, ”sträcker ut” rynkor och tajtar till hud. Denna revolutionerande metod kan uppnå resultat som är jämförbara med resultaten från kosmetisk kirurgi. En behandling är vanligtvis tillräcklig för att uppnå önskade resultat. Resultaten förväntas vara som mest synbart i minst 9 månader, och resultatet är permanent, men det naturliga åldrandet fortgår såklart och tidigast efter ca 3 månader kan man göra om behandlingen. Om det är väldigt mycket lös hud på tex ögonlock kan det krävas en upprepad behandling. Resultaten är omedelbara, men huden fortsätter att nybildas och stramas åt under lång tid efter avslutad behandling.  

 

Behandlingsområden

- Hängande ögonlock

- Rynkor och/eller lös hud under ögonen

- Hudflikar och hudutväxter sk skintag, fibrom etc

- Slappa ärr, bristningar

- Lös och/eller rynkig hud på halsen

- Överflödig hud (på tex mage)

- Kråksparkar

- Linjer och rynkor

- Rynkig överläpp

 

Priser

Konssultation - 500 kr. (Dras av på behandlingskostnad)

Hudflikar, fibrom, skintag etc - fr 750 kr. (Pris för flera ges vid konsultation)

Övre ögonlock  - 4700 kr

Övre ögonlock inkl ”kråksparkar”– 5300 kr

Nedre ögonlock – 4500 kr

Nedre ögonlock inkl ”kråksparkar”– 5100 kr

Hals – 6900 kr

Rynkor överläpp – 3500 kr

Nasolabial veck – 3500 kr

Område runt mun, haka, överläpp och nasolabial – 4900 kr

”Bekymmersrynka” – 2300 kr

Panna, rynkor – fr 3900kr – 4900 kr

Mage – fr 5300 kr. (Pris beroende på hur stort område som skall behandlas, pris ges vid konsultation)

 

Efter behandling skall du i minst 5 dagar undvika att

- Använda stark rengöring, (ej syror, retinol, parfym etc)
- Utsätta huden för UV-ljus
- Träna hårt med betydande svettning
- Bada bastu
- Bada i simbassäng

 

Efter behandlingen kommer sannolikt en svullnad uppstå, speciellt runt ögonområdet om behandling skett där. Svullnaden kan bli något värre dag 2 efter behandlingen. Vi rekommenderar att man lägger s k kyl-mask på ögonområdet för att motverka svullnad. Dock är det mycket viktigt att området hålls torrt och rent. Ansamlingar av gul/bruna fläckar upp till 2 mm i diameter kommer att vara synliga på det behandlade området i ca 5-10 dagar. En rosa rodnad kan man dock ha i det behandlade området i upp till 3 månader, beroende på känslighet i huden. Det är YTTERST VIKTIGT att inte utsätta den känsliga huden för UV-ljus! Man bör använda solglasögon och när huden läkt och de bruna prickarna släppt är mycket viktigt att lägga solskydd på det behandlade området. Om man vill camouflera det behandlade området lite rekommenderar vi att man använder ett färgat solskydd, sk CC cream från pHFormula , alternativt kan mineralmakeup från Glo skin Beauty användas på behandlat område, dock tidigast 2 dagar efter utförd behandling. 


VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ INNAN BEHANDLING

 

- Du får ej vara gravid

- Går ej att utföra om du har pågående rosacea, psoriasis, eksem eller sår i behandlingsområdet

- Du kan inte stå på blodförtunnande medicin, eller receptbelagda krämer i området (aknemedicinier).

- Du får ej ha gjort djupgående hudbehandling i området de senaste 2 veckorna (botox, filler, laser, kemisk peeling mm.)

- Ej ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloid-ärrbildning.